Mensen

Hoe belangrijk duidelijke uitgangspunten ook zijn, uiteindelijk zijn het de mensen die het doen.
Dit zijn de mensen van Verhoeven & Ruesink Belastingadviseurs:

Jos Verhoeven​

Maakte na het vwo kennis met belastingen in Hengelo. Studeerde bedrijfseconomie aan de heao en voltooide de opleiding tot Federatie Belastingadviseur. Werkte in de belastingadviespraktijk Loyens & Loeff. Allrounder. Voelt zich thuis in de praktijk van het nationale klein-, midden- en grootbedrijf. Hecht aan dossierkennis als basis voor een goed advies. Trouw volger van de vaktechnische ontwikkelingen op fiscaal terrein. Zou, als hij geen belastingadviseur was geworden, nu een toegewijd sportinstructeur op een middelbare school zijn.

Derk Willem Ruesink

Maakte na het vwo kennis met belastingen bij de Belastingdienst in Almelo, eerst bij de Rijksaccountantsdienst en later bij Grote Ondernemingen. Studeerde accountancy aan het NIVRA, deed zijn doctoraal fiscale economie in Tilburg en haalde ook nog een master in Business Valuation bij TIAS, de business school van de universiteit Tilburg. Werkte in de belastingadviespraktijk van Loyens en Loeff en die van KPMG Meijburg.

Voelt zich thuis in de praktijk van het nationale en internationale midden- en grootbedrijf. Kan zijn voorliefde voor een analytische aanpak goed kwijt bij het begeleiden van transacties. Houdt van de menselijke factor in het fiscale advies. Is ook goed thuis in de wereld van de corporate finance als afgestudeerd business valuator en ingeschreven in het register van valuators.

Zou, als hij geen belastingadviseur en business valuator was geworden, nu zijn dagen slijten als toetsenist in allerhande orkestjes.

Heleen Deppenbroek

Volgde bij Schoevers de hbo-opleiding Toeristisch Management Assistent. Heeft zo’n 20 jaar bij Oad Reizen gewerkt; heeft het bedrijf groot zien worden én failliet zien gaan. Werkte als verkoopmedewerker, trainer & coach en accountmanager groepsreizen; zag veel van de wereld. Nu ze vanwege haar moederschap al een tijd parttime werkt, wil ze graag in een ondersteunende functie werken. Dit doet ze sinds begin mei 2014, als secretaresse bij Verhoeven & Ruesink. Zou als ze geen secretaresse was geworden, nu misschien docent Nederlands als tweede taal zijn.

Diane Engbersen

Volgde na het vwo bij instituut Schoevers de opleiding directiesecretaresse. Deed allround ervaring op bij Canon in Amsterdam. Had even haar eigen zaak, maar keerde na enige tijd terug in het secretaressevak.

Voelt zich thuis in een rol als troubleshooter en regelaar. Kon haar voorliefde om extra kritisch naar een organisatie te kijken goed kwijt bij het op poten zetten van een jong en ambitieus belastingadvieskantoor.

Zou, als ze geen secretaresse was geworden, nu toch secretaresse zijn.

Gerard Brefeld

Studeerde na het Atheneum in Haaksbergen Geschiedenis en Fiscaal Recht in Groningen, waarna tevens de opleiding tot Federatie Belastingadviseur werd voltooid. Begon als werkstudent bij Deloitte & Touch in Enschede en deed gedurende 7,5 jaar praktijkervaring op bij Ten Kate & Huizinga.

Voelt zich thuis in de nationale MKB praktijk. Zoekt met behulp van vakkennis en vaktechniek graag naar oplossingen en mogelijkheden en is praktisch ingesteld. Deelt graag en houdt er ook van op zijn beurt nieuwe zaken te ontdekken en leren.

Zou, als hij geen fiscalist was geworden, graag profvoetballer zijn geweest. Met kapotte knieën, dat wel!

Annemarie Wolbrink

Wilde na de meao ‘iets met rechten’ doen, maar kwam erachter dat dit wel heel breed was. Koos daarom bewust voor een iets kleiner vakgebied en ging fiscale economie doen aan de heao. Deed daar ook werk bij de belastingtelefoon en het bureau voor rechtshulp. Liep daarna stage bij PwC, werkte daar drie jaar en werkte daarna nog meer dan zeven jaar bij Ten Kate Huizinga.

Houdt ervan om met de kennis en ervaring dusdanig dienstverlenend bezig te zijn dat mensen en bedrijven de fiscale faciliteiten zo optimaal mogelijk benutten.

Zou, als ze geen belastingadviseur was geworden, een spa & welnessresort hebben gehad, waar mensen in kleine en persoonlijke omgeving lekker in de watten worden gelegd en een fijn dagje kunnen ontspannen.

Rita Meerman

Rita volgde de HEAO, richting Fiscale Economie, in Arnhem en studeerde later Fiscaal Recht in Tilburg. Bekwaamde zich verder in de fiscaliteit bij Loyens & Loeff, eventjes bij De Jong & Laan en een lange tijd bij KPMG Meijburg. Is goed thuis in het grotere aangiftewerk en de daarbij behorende advisering. Roots in het platteland van de noordelijke Achterhoek maar vooral uitgesproken Italofiel. De liefde voor Italië zie je overal terug, zelfs tot in de auto’s waarin ze rijdt – als ze rijden. Zou, als ze geen belastingadviseur was geworden, sommelier zijn, gespecialiseerd in de witte wijnen uit Lombardije en Piemonte.

Nicole Kist

Ging na het VWO naar Groningen Bedrijfskundig Management studeren. Maakte echter de overstap naar de opleiding Fiscale Economie aan de HEAO in Enschede. Voltooide vervolgens de opleiding Federatie Belastingadviseur en de master opleiding van de Federatie Belastingacademie.

Werkte bij drie verschillende accountantskantoren in de regio. Vindt het erg leuk om nu bij een belastingadvieskantoor te werken.

Zou als ze geen belastingadviseur zou zijn geworden graag wat willen doen aan de vereenzaming van ouderen.