Ons kantoor

Verhoeven & Ruesink is gevestigd in een fraai pand aan de Boddenkampsingel 81 in Enschede. Enschede heeft qua stadsbeeld natuurlijk van oudsher minder te bieden dan bijvoorbeeld Haarlem, Dordrecht of Den Haag, maar de noordelijke singels geven Enschede toch een klein beetje allure. Midden in dit stukje binnenstad konden wij een kavel-met-plan bemachtigen. Het ontwerp van architect George de Witte sprak ons meteen aan.

Een vette knipoog naar de oude Hilversumse meester Dudok levert een verrassend spel van horizontale en verticale lijnen op. Wij noemen ons kantoor ook wel het kleine broertje van het Hilversumse stadhuis. En dat alles op een in het oog springende locatie. Modern, strak, en toch passend in het beeld van de Enschedese singels. Een beeld dat op deze plek (aan de rand van het Roombeek-gebied) een flinke opduvel meekreeg van de vuurwerkramp van 2000, maar dat inmiddels door zorgvuldige restauraties en smaakvolle nieuwbouw in oude luister is hersteld.

Het voordeel van een nieuw pand is dat alle voorzieningen top voor elkaar zijn. Waar het in oude gebouwen nog wel eens schipperen is met datanetwerken, glasvezel, archivering en dergelijke, is dat in ons nieuwe pand allemaal geregeld. Ook de wat meer aardse zaken als klimaatregeling en licht verdragen de toets van de 21e eeuw ruimschoots. Gelukkig maar, want uiteindelijk moeten we in dit gebouw allemaal gewoon aan het werk. En er is genoeg te doen.